Sunday 19 May 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

خانواده زن در معرض اعدام در ایران از اخراج اجتناب کردند

خانواده زن در معرض اعدام در ایران از اخراج اجتناب کردند

خانواده زنی که به دلیل فرار از ازدواج تعیین شده پس از مجازات اعدام از ایران گریخته بود، فرصت ماندن با او در استرالیا را پیدا کردند.

با وجود تصمیم اداره ارزیابی مهاجرت مبنی بر اخراج والدین و برادر این زن، دادگاه فدرال حکم داده است که این سه نفر باید درخواست پناهندگی خود را بررسی کنند.

این مرجع که نزدیک به یک دهه پیش توسط دولت ائتلافی تونی ابوت تأسیس شد، وظیفه بررسی تصمیمات سریع برای امتناع از ویزای حفاظتی توسط وزیر مهاجرت فدرال را بر عهده دارد. این زن در سن 17 سالگی وارد یک ازدواج منظم شد اما توسط شوهرش مورد آزار و اذیت قرار گرفت و رابطه خود را با دوست پسر سابقش احیا کرد.

شوهرش که خانواده اش با سپاه پاسداران قدرتمند و در سایه ایران مرتبط است، این زوج را به پلیس گزارش داد و زن به زنا متهم شد، جرمی که مجازات آن اعدام است.

اعضای خانواده برای آزادی او به شرط بازگشت به همسرش مذاکره کردند، و سپس شوهرش تهدید کرد که او را به خاطر آبروریزی او به قتل خواهد رساند.

پس از آزادی، او به همراه پدر و مادر و برادرش به استرالیا فرار کرد. این زن موفق به دریافت ویزای پناهگاه امن شد، اما نه خانواده‌اش، با وزیر دیوید کولمن تصمیم گرفت که او راضی نیست که در صورت بازگشت به ایران در معرض خطر آسیب قرار دارند.

هدف قرار دادن زنان توسط جمهوری محافظه‌کار در سال‌های اخیر افزایش یافته است و خیزش‌هایی را برانگیخت که سال گذشته پس از کشته شدن مهسا امینی زن 22 ساله کرد، با اعتراضات بین‌المللی از جمله در استرالیا طنین‌انداز شد.

اداره ارزیابی مهاجرت تصمیم خود را در مارس 2019 صادر کرد و تصمیم اولیه آقای کلمن را در دسامبر 2018 تأیید کرد.

تجزیه و تحلیل شورای پناهندگان استرالیا نشان می دهد که بیش از 80 درصد از متقاضیان ایران موفق به دریافت ویزای حفاظتی بر اساس سیستم قبلی دادگاه پناهندگان از سال 2009 تا 2013 شده اند، قبل از اینکه این مرجع وظیفه ارزیابی درخواست ها را داشته باشد. این رقم از آن زمان تا کنون به 16 درصد کاهش یافته است.

بر اساس این تحقیق، داده‌های تجدیدنظر دادگاه فدرال بین سال‌های 2018 و 2021 نشان می‌دهد که تقریباً 40 درصد پرونده‌ها به‌طور غیرقانونی تصمیم‌گیری شده‌اند.

آشر هیرش، یک افسر حقوقی که گزارش شورا را تهیه کرده است، معتقد است که این مقام از نقاط کور ذاتی اداری رنج می برد که در برخی مواقع توسط دادگاه ها تشخیص داده می شود. اما دکتر هیرش گفت که عیب اصلی این مقام خودسری ناشی از بی عدالتی است. او به AAP گفت: "سیستم منصفانه نیست زیرا درخواست کنندگان شنیده نمی شوند."

دکتر هیرش گفت: «9 سال پردازش 30000 نفر نشان می‌دهد که در عوض فرآیندی بسیار کند و ناعادلانه بوده است.

در آستانه انتخابات فدرال سال گذشته، حزب کارگر متعهد شد که اداره ارزیابی مهاجرت را لغو کند، اما هنوز این کار را نکرده است.

 

منبع:

AAP

7/26 /2023

نام
ایمیل
نظر
Loading