Monday 29 April 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

شرکت هایی که در میان تورم بالا به دنبال سود هستند، خطر رکود اقتصادی استرالیا را به دنبال دارند

شرکت هایی که در میان تورم بالا به دنبال سود هستند، خطر رکود اقتصادی استرالیا را به دنبال دارند

برخی شرکت‌ها در واقع با افزایش قیمت‌ها به افزایش تورم کمک می‌کنند. این بحث کاملاً جاری بوده است.

اکنون سال‌هاست که تورم افزایش یافته است، اما یکی از تهاجمی‌ترین چرخه‌های افزایش نرخ بهره در تاریخ بانک مرکزی، آن را به میزان قابل توجهی کاهش نداده است.

علاوه بر این، RBA نگران است که خطرات صعودی برای تورم وجود داشته باشد  به عبارت دیگر، تورم ممکن است تشدید شود.

شرکت ها، به جای کاهش قیمت ها برای جذب خریداران از درهای خود (اگرچه این اتفاق در برخی از گوشه ها رخ می دهد)، افزایش قیمت ها را در سطح یا بالاتر از تورم نگه داشته اند تا به حفظ حاشیه سود خود کمک کنند. در عامیانه، به عنوان افزایش قیمت شناخته می شود.

RBA دقیقا چه گفت؟

بانک مرکزی در اولین سه‌شنبه هر ماه (به جز ژانویه) برای تصمیم‌گیری در مورد نرخ‌های بهره تشکیل جلسه می‌دهد. یکی از مقامات RBA در طول جلسه هیئت مدیره یادداشت برداری می کند

سپس هیئت مدیره توجه خود را به یکی دیگر از منابع بالقوه تورم معطوف کرد رفتار تعیین قیمت توسط شرکت ها. به همین ترتیب، اعضا مشاهده کردند که برخی از شرکت ها قیمت های خود را به طور ضمنی یا مستقیم به تورم گذشته شاخص می کنند.

Telstra اخیراً به مشتریان خود گفته است که به دنبال افزایش قیمت برخی از محصولات خود برای مطابقت با تورم است که در حال حاضر 7 درصد است.

به طور خلاصه، بانک مرکزی صراحتاً اعلام می کند که رفتار تعیین قیمت برخی از بنگاه ها تورم را بالا نگه می دارد و بانک مرکزی را با چاره ای جز افزایش نرخ بهره باقی می گذارد.

 برای روشن شدن در اینجا، هیچ اشکالی ندارد که شرکت ها به دنبال سود باشند. ما در یک اقتصاد سرمایه داری بازار محور زندگی می کنیم.

مشکل این است که بازار سهام چند درصد با بالاترین سطح تاریخ فاصله دارد زیرا برخی از بزرگترین شرکت های استرالیا سودهای بی سابقه ای به دست می آورند.

شرکت‌ها به‌طور قانونی قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند، در برخی موارد بیش از تورم، اما این منجر به سیاست‌های پولی می‌شود که میلیون‌ها استرالیایی را در مضیقه مالی قرار می‌دهد  هم به دلیل افزایش بازپرداخت وام مسکن و هم افزایش سریع هزینه کالاها و خدماتی که برای خرید نیاز دارند.

مشکل عمده دیگر این است که این تورم چسبنده در میان محصولات و خدماتی متمرکز شده است که میلیون‌ها خانوار برای تامین نیازهای اولیه مانند گاز و برق، غذا و اجاره بها متکی هستند.

دولت‌های ایالتی و منطقه‌ای سیاست‌هایی را دنبال می‌کنند که به دنبال کاهش هزینه‌های زندگی هستند، اما این نوشدارویی برای مشکل اساسی نبوده است.

این اشاره به این نگرانی است که رشد دستمزدها بیشتر ممکن است باعث افزایش تورم شود.

گرگ جریکو، مدیر سیاستگذاری مرکز کار آینده موسسه استرالیا، خاطرنشان کرد: در نهایت، بانک مرکزی نقش افزایش قیمت شرکت ها در تورم را تصدیق کرد. "شاید اکنون RBA تمایل داشته باشد که از مجازات روزمره استرالیایی ها و سرزنش افزایش متوسط ​​دستمزدها و کمتر از تورم آنها دست بردارد."

اما نهادی که کسب و کار استرالیا را نمایندگی می کند اصرار دارد که شرکت ها در افزایش مداوم تورم در استرالیا مقصر نیستند.

اندرو مک‌کلار، مدیر اجرایی اتاق بازرگانی و صنعت استرالیا، گفت: «افزایش قیمت‌ها توسط کسب‌وکارها با این واقعیت همخوانی دارد که شرکت‌ها فقط می‌توانند تا حدی افزایش هزینه‌ها را در قیمت‌های نهایی خود که منعکس‌کننده فشارهای رقابتی و چسبندگی قیمت‌ها است، منتقل کنند.»

همانطور که تحقیقات بانک مرکزی نشان می دهد، این تأثیر مستقیم کمی بر تورم قیمت مصرف کننده محلی دارد زیرا اکثریت قریب به اتفاق این کالاها به جای استفاده در تولید داخلی صادر می شوند.

اگر افزایش حاشیه سود داخلی عامل قابل توجهی برای تورم بود، در عوض سود نسبت به درآمد نیروی کار در سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش می یافت.

نرخ بهره بالاتر در راه است اما گربه در حال حاضر از کیف خارج شده است.

با وجود 12 افزایش نرخ بهره در 13 ماه، تورم سرسختانه بالا مانده است. احتمال قوی وجود دارد که حداقل یک افزایش دیگر وجود داشته باشد.

اگر یک افزایش دیگر وجود داشته باشد، یک درصد کامل افزایش نرخ بهره هنوز به حساب های بانکی وارد نشده است.

این خطر واقعی وجود دارد که استرالیا بتواند در سال جاری وارد رکود شود و منجر به از دست دادن صدها هزار شغل شود، و اکنون شواهد ملموسی وجود دارد که نشان می‌دهد شرکت‌هایی که به دنبال به حداکثر رساندن حاشیه سود خود هستند، بخش قابل توجهی از این مشکل هستند.

 

منبع:

Abc

6/21 /2023

نام
ایمیل
نظر
Loading