بازار سهام استرالیا به دنبال ترس از پایمال شدن یکی از بزرگترین بانک های اروپا بر روی یخ نازک، بازارهای بین المللی را کاهش داده است.
پس از اینکه بزرگترین سهامدار آن بانک ملی عربستان سعودی از تزریق وجوه بیشتر برای نجات بانکی که ماه ها درگیر مشکلات بود، خودداری کرد، سهام بانک کردیت سوئیس سوئیس 24 درصد کاهش یافت.
این پس از آن رخ می دهد که خدمات عمده ایالات متحده بانک سیلیکون ولی و بانک امضا در این هفته در مهم ترین سقوط بانکی از زمان بحران مالی جهانی سقوط کردند.
پس از کاهش 1.9 درصدی سهام در S&P/ASX 200 در معاملات اولیه، سهام استرالیایی از رکود جهانی مستثنی نشد.
به نظر می رسید که در ظهر روز در 1.4 درصد تثبیت شود. All Ords اکنون اندکی بهبود یافته است و 1.52 درصد کاهش یافته است و همچنین توسط ماینرها ضربه خورده است. ریوتینتو 4 درصد و BHP 3.9 درصد سقوط کردند.
این پس از آن صورت می گیرد که داوجونز در ایالات متحده به دلیل ترس از بحران بانکی ناشی از آخرین بحران، 600 واحد سقوط کرد.
چرا دنیای مالی نفس خود را حبس کرده است؟
این به عنوان یک نقطه عطف مهم برای بانک اروپایی قدرتمند در نظر گرفته می شود که یا جایگاه خود را باز خواهد یافت یا تحلیلگران اعلام کرده اند که ممکن است یک بحران جهانی دیگر رخ دهد.
همه چیز از زمانی شروع شد که کردیت سوئیس در گزارش سالانه خود اعلام کرد که در گزارشگری مالی خود "ضعف های مادی" دارد.
سپس بانک ملی عربستان افزایش سهام خود را که باعث وحشت سایر سرمایه گذاران می شود، رد کرد.
سپس در یک شب سهام کردیت سوئیس قبل از توقف تا 30 درصد سقوط کرد. یعنی بانکی که دو سال پیش تقریباً 50 میلیارد دلار ارزش داشت، اکنون 10 میلیارد دلار ارزش دارد. این سقوط باعث شده است که بانک از بانک ملی سوئیس کمک بخواهد تا سرپا بماند.
کردیت سوئیس پیوندهای زیادی با بخش های مالی کشورهای دیگر دارد، بنابراین در ایالات متحده، سایر نقاط اروپا و به طور گسترده تر در سراسر جهان فعالیت دارد و طلبکاران و شرکت های تابعه زیادی در جاهای دیگر خواهد داشت که به طور بالقوه می توانند اندرو کنینگهام، اقتصاددان ارشد اروپا در کپیتال اکونومیکس گفت: دچار مشکلات شوید.
اما مشکل این است که وقتی نگرانی در مورد بانکها وجود دارد، سرمایهگذاران عصبی میشوند و سرمایههای بیشتری را بیرون میکشند، بنابراین بانکی که در حال حاضر در حال مبارزه است حتی ضعیفتر میشود مانند SVB.
سپس مشکل بعدی نرخ های بهره است که همه بانک های مرکزی از آن به عنوان ابزار اصلی برای مبارزه با تورم استفاده می کنند.
اما با افزایش نرخهای بهره، ارزش اوراق قرضه در بانک مرکزی کاهش مییابد و این بدان معناست که آنها قادر به نجات بانکهای شرکتی در حال مشکل نیستند.
در استرالیا، نرخهای بهره در اواسط سال متوقف میشوند، زیرا بانک مرکزی استرالیا مشاهده میکند که تورم شروع به واکنش به انقباضات مالی کرده است. با این حال، داستان در ایالات متحده متفاوت است.
منبع:
9News