تحقیقات جدید نشان داده است که کارکنان در یک هفته کاری چهار روزه بازدهی بیشتری دارند و شرکتهایی که در این تحقیقات مشارکت کردهاند، شاهد افزایش چشمگیر درآمدشان بودهاند.
نتیجه این تحقیقات که اولین مطالعه در مقیاس بزرگ در نوع خود است، اوایل این هفته منتشر شد.
این تحقیقات در جهت تلاش برای کاهش روزهای کاری در هر هفته از ۵ به ۴ روز است.
استرالیا نیز در کنار نیوزیلند، ایالات متحده، کانادا، بریتانیا و ایرلند، یکی از کشورهایی بود که در این مطالعه مشارکت داشت.
در این مطالعه، نزدیک به یک هزار کارمند از ۳۳ شرکت مختلف در مدت بیش از ده ماه مورد بررسی قرار گرفتند.
کارکنان یاد شده یک روز در هفته کمتر کار میکردند و ساعات کاری آنها به طور متوسط ۶ ساعت در هفته کاهش یافت. اما این کارکنان، همچنان حقوق کامل دریافت میکردند.
این بررسی نشان داد که درآمد شرکتها در طول دوره آزمایشی ۸ درصد و نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۸ درصد افزایش یافته است.
همچنین موارد غیبت کارمندان نیز کاهش یافت و ۶۷ درصد از آنان اعلام کردند که کمتر دچار فرسودگی شغلی شدهاند.
کارکنان همچنین خستگی مفرط کمتری را گزارش کردند. میزان خستگی مفرط از ۶۶ درصد قبل از آزمایش به ۵۷ درصد بعد از آزمایش کاهش یافت. بی خوابی و مشکلات خواب کارمندان نیز ۸ درصد کاهش نشان میدهد.
موفقیت این آزمایش به حدی بوده که دو سوم شرکتها تصمیم گرفتند هفتههای کاری چهار روزه را حفظ کنند. یکی از این شرکتها، Unilever در استرالیاست.
یونیلور اعلام کرده است که پس از موفقیت اجرای این طرح در شعبه نیوزیلند، هفته چهار روزه کاری را در استرالیا نیز به اجرا میگذارد و کارمندان میتوانند انتخاب میکنند که کدام روز یا مجموعه ساعات برای کارشان مناسبتر است.
این تحقیق توسط گروه حمایت غیرانتفاعی۴ Day Week Global با مشارکت محققان دانشگاه کمبریج، کالج بوستون و دانشگاه آکسفورد انجام شده است.
به غیر از ایالات متحده، استرالیا بزرگترین شرکت کننده در این مطالعه بود.
این در حالی است که تحقیقات جدیدی که هفته گذشته منتشر شد نشان داد که از هر سه استرالیایی، یک نفر شغل فعلی خود را به مقصد شرکتی ترک میکند که هفته کاری چهار روزه را دارد.
منبع:
news.com.au