Wednesday 24 April 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

معترضان ایرانی زیر نظر نیروهای امنیتی سرکوبگر کشور زندگی می کنند، اما آنها از عقب نشینی خودداری می کنند

معترضان ایرانی زیر نظر نیروهای امنیتی سرکوبگر کشور زندگی می کنند، اما آنها از عقب نشینی خودداری می کنند

دنیا در حال هق هق در داخل ماشینش در جاده شلوغ تهران نشسته است و بوق های کر کننده اطرافش به صدا در می آید. او می ترسد که قرار است کشته شود. او در میان ده‌ها نفر دیگر است که در حالی که مردم در ایران برای تظاهرات علیه دولت به خیابان‌ها آمده‌اند، با خودروهای خود محاصره کرده‌اند. این گروه در تلاشی مذبوحانه برای جلوگیری از رسیدن نیروهای امنیتی به معترضان در دانشگاه مجاور جان خود را به خطر می اندازد. او با هق هق در یک پیام صوتی به ABC می گوید: آنها دانش آموزان ما را می کشند. من آنجا رانندگی می کنم و بزرگراه پر از ماشین است و همه بوق می زنند و سعی می کنند ماشین های نگهبان را متوقف کنند. نمی دانم... ما فقط سعی می کنیم کمک کنیم، اما آنها به کشتن ادامه می دهند.

 صحبت با رسانه های خارجی برای دنیا فوق العاده خطرناک است، بنابراین ABC برای محافظت از او نام او را تغییر داده است. سایر ایرانیانی که علیه رژیم سخن گفته اند توسط نیروهای تحت حمایت دولت دستگیر، بازداشت یا کشته شده اند. در ماه گذشته، هزاران شهروند عادی به رهبری اکثراً زنان جوان  در خیابان‌های سراسر ایران تجمع کرده و در مهمترین ناآرامی‌های سال‌های اخیر در کشور، شعارهای ضد دولتی سر دادند.

اعتراضات در 16 سپتامبر زمانی آغاز شد که مهسا امینی 22 ساله پس از دستگیری توسط پلیس اخلاق به دلیل رعایت نکردن قوانین پوشش مذهبی سختگیرانه ایران درگذشت. در حالی که برخی از زنان و دختران از خود در حال بریدن موهایشان فیلم می‌گیرند، روسری‌ها در سرپیچی از دستور حجاب جمهوری اسلامی برداشته شد. اعتراضات برای هفته ها ادامه داشته است و دولت را بر آن داشته است تا تلاش های خود را برای سرکوب خشم عمومی با نیروهای امنیتی خود افزایش دهد. اما زنانی مانند دنیا می‌گویند تا زمانی که کشور تغییر نکند یا انقلابی پایدار رخ ندهد، دست از اعتراض بر نمی‌دارند.

"بهای آزادی خون ماست" انقلاب فمینیستی، همانطور که دنیا آن را می نامد، به او اعتماد به نفس داده است تا بدون سرش در بیرون به کافه های محلی راه برود. اما او می‌داند که هر بار که بیرون می‌رود در حال مرگ است.

دنیا گفت: شما برای زندگی خود می ترسید و وقتی بیرون می روید، مطمئن نیستید که زنده به خانه برگردید. بهای آزادی خون ماست. گشت ارشاد موسوم به پلیس اخلاق وظیفه اجرای قوانین سختگیرانه پوشش در کشور را بر عهده دارد که بر اساس آن تمامی زنان بالای سن بلوغ باید در اماکن عمومی از پوشش سر و پوشش گشاد استفاده کنند. دنیا هر بار که بیرون می‌رود، اقدامات شدیدی انجام می‌دهد تا توسط نگهبانان شناسایی نشود.

او گفت: این مانند یک منطقه جنگی است. شما نمی دانید چه زمانی یک اعتراض رخ می دهد و حتی اگر در آن شرکت نکنید، باید برای همه چیز آماده باشید. من کوله پشتی ام را با تی شرت های اضافی حمل می کنم زیرا آنها  هنگام اعتراض از توپ های رنگی استفاده می کنند تا بتوانند شما را شناسایی کنند و بعدا بیایند و شما را دستگیر کنند. بنابراین من همیشه چند تی شرت اضافی برای تعویض و الکل برای تمیز کردن رنگ با خودم دارم. اگر آنها شما را دستگیر کنند، وقتی تلفن شما را جستجو کنند، تمام حساب های شما را جستجو می کنند و اگر ببینند که شما چیزی علیه آنها پست کرده اید، برای شما بدتر خواهد بود.اگر از تلفن خود در اعتراض استفاده کنید، ممکن است به شما شلیک کنند.

 زندگی در داخل رژیم سرکوبگر ایران پلیس ضد شورش، نیروهای امنیتی دولتی و سربازان مسلح در جریان سرکوب مرگبار دولت بر مخالفان، معترضان و اطرافیان را هدف قرار داده اند.

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ اعلام کرد که تعداد کشته شدگان غیرنظامی در جریان ناآرامی ها به حداقل 201 نفر از جمله 23 نوجوان رسیده است. برخی از دوستان دنیا بازداشت شده اند و برخی دیگر شاهد قتل بوده اند. همچنین اضافه کرد : چند نفر از آنها آنقدر آسیب دیده اند که یکی از آنها سه روز نمی تواند صحبت کند. من چند دوست دارم که نمی‌توانند جلوی گریه‌شان را بگیرند، چون نگهبان‌ها یک نفر را جلوی چشمشان کشتند.

 ABC طی چند هفته با دنیا صحبت کرده است، اما ارتباط آسان نبوده است. ورود خبرنگاران به ایران تقریبا غیرممکن است و قطع اطلاعات تحمیلی توسط دولت به معنای قطع مکرر اینترنت است. چندین شبکه اجتماعی در این کشور مسدود شده است.

ایرانی‌ها همچنین به ABC گفته‌اند که نسبت به ردیابی ارتباطات آنلاین آنها توسط دولت و افشای جزئیات آنها به رژیم کشور محتاط هستند. علیرغم خطرات موجود، برخی از ایرانیان توانسته اند راه هایی برای تماس با خبرنگاران خارجی یا تماس با پایگاه های خانوادگی خود در خارج از کشور بیابند. دنیا گفت که می خواهد تجربه خود را به عنوان یک زن به اشتراک بگذارد تا به کسانی که در خارج از کشور هستند کمک کند تا وضعیت درماندگی او را درک کنند. شعارهای سرکش در سراسر تهران طنین انداز می شود یک روز عصر، دنیا به سمت غرب تهران رفت، جایی که پلیس گاز اشک آور شلیک کرد اما نه زیاد.

او شاهد بود که مردی توسط نگهبانان مقابلش مورد حمله قرار گرفت تا اینکه او را با یک تیزر پایین آوردند در غیر این صورت به عنوان شوکر شناخته می شود. او در یکی از پیام ها نوشت: آنها بیشتر از شوکر استفاده می کنند، آنها نزدیک بود یک نفر را در نزدیکی من بکشند... مطمئن نیستم که آن مرد زنده بماند یا نه... چهار نفر از آنها به او حمله کردند. سعی کردم کمک کنم اما چند نفر مانع من شدند. تا الان نتوانستم جلوی اشک هایم را بگیرم.

هر شب ساعت 9 شب، مردم محله او چراغ‌های خانه‌هایشان را خاموش می‌کنند و با هم شعار «مرگ بر دیکتاتور» یا «زنان، زندگی، آزادی» سر می‌دهند.

دنیا گفت: آنها پشت پنجره های باز می ایستند تا بتوانید صدای آنها را در بیرون از خانه بشنوید. اما آنها چراغ ها را خاموش می کنند، بنابراین هیچ کس نمی داند از کدام خانه می آید. شعارها در اطراف بلوک طنین انداز می شوند که نمادی از همبستگی فمینیستی است. این فقط به شما این احساس را می دهد که تنها نیستید و تاوان کاری را که با این کشور انجام داده اند را خواهد پرداخت. دنیا نیز مانند خانم امینی و بسیاری از زنان دیگر در سراسر ایران توسط پلیس اخلاق به دلیل داشتن پوشش «نامناسب» دستگیر شده بود. ABC تصمیم گرفته است تا جزئیات دقیق پرونده را فاش نکند تا از هویت دنیا محافظت کند.

او گفت: آنها مرا سوار یک ون کردند، آنقدر ترسناک بود که می توانی به راحتی کشته شوی آنجایی که مرا بردند، همه جیغ می‌زدند، همه گریه می‌کردند و فریاد می‌زدند. آنها به شما فرم هایی برای امضای می دهند که می گویند متاسفم که این کار را کردم، دیگر این کار را نمی کنم، عذرخواهی می کنم، قول می دهم لباس های مناسب تری بپوشم و چیز خنده‌داری که از شما می‌پرسند این است: انگیزه شما چیست؟ و چند پاسخ چندگزینه ای وجود دارد و یکی از پاسخ ها این است که فریب خبرگزاری های خارج از ایران را خوردم. کمیته حمایت از خبرنگاران اعلام کرد که 35 خبرنگار در ایران در جریان اعتراضات بازداشت شده اند. ا

یران با امیدها و رویاها زنده است

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، آنچه را شورش خواند، محکوم کرد و ایالات متحده و اسرائیل را به برنامه‌ریزی اعتراضات متهم کرد. آیت الله هشدار داد که کسانی که برای "خرابکاری" کشور ناآرامی را دامن می زنند، مستحق تعقیب و مجازات سخت هستند.

ما با امیدها و رویاها زنده ایم. اگر ما برنده شویم، پیروزی برای همه زنان خواهد بود

 

منبع:

.abc

 

10/16 /2022

نام
ایمیل
نظر
Loading