Friday 27 December 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

به نظر می رسد دانشجویان ایرانی به رئیس جمهور ابراهیم رئیسی می گویند که

به نظر می رسد دانشجویان ایرانی به رئیس جمهور ابراهیم رئیسی می گویند که "گم شو" در حالی که ناآرامی ها در حال افزایش است

ویدئویی منتشر شده است که نشان می‌دهد دانشجویان دختر در تهران در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران از دانشگاه آنها بازدید می‌کند و معترضان خشمگین از مرگ یک زن جوان در بازداشت را محکوم می‌کنند، شعار می‌دهند "گم کن".

در حالی که تظاهرات سراسری وارد چهارمین هفته شد، آقای رئیسی خطاب به اساتید و دانشجویان دانشگاه الزهرا تهران، شعری خواند که «آشوبگران» را با مگس‌ها یکی دانست. آقای رئیسی در تلویزیون دولتی گفت: "آنها تصور می کنند می توانند به اهداف شیطانی خود در دانشگاه ها برسند." دانشجویان و اساتید ما غافل از اینکه هوشیار هستند و اجازه نمی دهند دشمن به اهداف شوم خود پی ببرد.»

ویدئویی که توسط وب‌سایت فعال 1500tasvir در توییتر منتشر شده است، نشان می‌دهد که زنان دانشجو در هنگام بازدید رئیس جمهور از محوطه دانشگاه شعار می‌دهند: «رئیسی گم شو» و «آخوندها گم شو». ویدئوی دیگری در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که دانشجویان با اشاره به آقای رئیسی شعار می دهند "مهمان فاسد نمی خواهیم".

ویدیوها را نمی توان فوراً تأیید کرد. مهسا امینی، یک کرد ایرانی، در 13 سپتامبر در تهران به دلیل پوشیدن «لباس نامناسب» دستگیر شد و سه روز بعد درگذشت و اعتراضات ضد دولتی در سراسر کشور را برانگیخت.

رسانه دولتی روز جمعه گزارش داد که گزارش پزشکی قانونی این تصور را رد کرده است که این زن 22 ساله به دلیل ضربات وارده به سر و دست و پا در حین بازداشت پلیس اخلاق فوت کرده است و در عوض مرگ او را به شرایط پزشکی قبلی مرتبط می‌داند. با این حال اعتراض ها به مرگ او در سراسر کشور گسترش یافته است و بزرگترین چالش برای رهبران روحانی ایران در سال های اخیر است.

زنان در سرپیچی از نظام روحانیت حجاب خود را برداشته اند و توده های خشمگین خواهان سقوط آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب هستند. دولت تظاهرات را توطئه دشمنان ایران از جمله ایالات متحده توصیف کرده و مخالفان مسلح را  از جمله  به خشونت متهم کرده است که در آن حداقل 20 نفر از نیروهای امنیتی کشته شده اند. آقای رئیسی و رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس پس از یک جلسه هفتگی، خواستار اتحاد شدند. در این بیانیه آمده است: در حال حاضر جامعه ایران برای غلبه بر خصومت و تفرقه که ضدایرانی‌ها گسترش می‌دهند، نیازمند اتحاد همه اقشار خود فارغ از زبان، مذهب و قومیت است.

گسترش اعتراضات با وجود سرکوب وحشیانه گروه های حقوق بشر اعلام کردند که بیش از 185 نفر توسط نیروهای امنیتی در مقابله با اعتراضات کشته، صدها زخمی و هزاران نفر دستگیر شده اند. به گزارش گروه حقوق بشر ایران هنگام، پس از فراخوان برای تظاهرات گسترده در روز شنبه، نیروهای امنیتی به سمت معترضان تیراندازی کردند و از گاز اشک آور در شهرهای کردنشین سنندج و سقز استفاده کردند.

به گزارش هنگام، در سنندج، مرکز استان کردستان در شمال غرب کردستان، یک مرد در ماشین خود مرده بود در حالی که یک زن فریاد می زد "بی شرمانه"، به نقل از هنگام، که می گوید این مرد پس از اینکه بوق خود را به عنوان علامت به صدا درآورده بود توسط نیروهای امنیتی تیراندازی شده است. اعتراض یک مقام ارشد پلیس ادعای نیروهای امنیتی مبنی بر عدم استفاده از گلوله واقعی را تکرار کرد و به رسانه های دولتی گفت که این مرد توسط مخالفان مسلح کشته شده است. رسانه های دولتی اعتراضات سراسر تهران را کم اهمیت جلوه دادند و در عوض از تظاهرات «محدود» در ده ها منطقه گزارش دادند.

این گزارش می‌گوید بسیاری از تاجران بازار به دلیل ترس از آسیب در ناآرامی، مغازه‌های خود را بسته‌اند و وجود اعتصاب را انکار می‌کنند. اما ویدئوهای موجود در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد بزرگترین اعتراضات در سه هفته گذشته در بسیاری از محله‌های تهران، از جمله جمعیتی که خیابان‌ها را در محله کم‌درآمد جنوبی نازی آباد جمع می‌کنند، بوده است.

یکی از دانشجویان در راه تظاهرات در تهران که خواست نامش فاش نشود، گفت: آنها می توانند ما را بکشند، دستگیرمان کنند، اما ما دیگر سکوت نخواهیم کرد.همکلاسی های ما در زندان هستند، چگونه می توانیم سکوت کنیم؟

 ویدئوهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی اعتراضات را در چندین شهر بزرگ نشان می دهد. یکی از ویدئوها نشان می‌دهد که زن جوانی بیهوش روی زمین دراز کشیده است که ظاهراً در شمال شرقی شهر مشهد، دومین شهر پرجمعیت ایران مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. در حالی که تلویزیون دولتی تصاویری از آیت الله را در اخبار اصلی عصر خود نشان داد، پخش برای مدت کوتاهی با یک هک ظاهری قطع شد تا تصویر وی را در محاصره شعله ها در کنار تصاویر خانم امینی و سه زن دیگر که گفته می شود در جریان اعتراضات کشته شده اند، نشان دهد.

شعار امضای معترضان، «زن، زندگی، آزادی» زمانی شنیده می‌شد که گروه هکر «ادالت علی» آدرس‌های اینترنتی خود را منتشر می‌کرد. این گروه سال گذشته دوربین‌های امنیتی را هک کرد و بدرفتاری با زندانیان در زندانی را که عمدتا زندانیان سیاسی در آن نگهداری می‌شد، افشا کرد.

 

منبع:

abc.net.au

10/9 /2022

نام
ایمیل
نظر
Loading