Thursday 18 April 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

در اینجا آخرین اخبار اعتراضات در ایران است که در سراسر جهان گسترش یافته است

در اینجا آخرین اخبار اعتراضات در ایران است که در سراسر جهان گسترش یافته است

در بحبوحه هشدارها مبنی بر اینکه معترضان با پاسخ مرگبار مارپیچ نیروهای امنیتی روبرو هستند، تظاهرات در مورد مرگ یک زن جوان ایرانی در حین بازداشت پلیس ادامه دارد. ایران در حال حاضر به دلیل مرگ مهسا امینی 22 ساله که در بازداشت پلیس اخلاق کشور درگذشت، انتقادهای بین المللی را به خود جلب کرده است.

در 13 سپتامبر، پلیس اخلاق - که وظیفه اجرای قوانین کشور علیه بدحجابی را بر عهده دارد - خانم امینی را با گفتن این که او روسری خود را خیلی گشاد بر سر داشت، دستگیر کرد. خانم امینی زمانی که در بازداشت پلیس بود به کما رفت و سه روز بعد در بیمارستان درگذشت. مرگ او باعث اعتراضات در بیش از 80 شهر ایران شده و باعث ناآرامی و درگیری با نیروهای امنیتی شده است.

برای توضیح عمیق تر از اعتراضات در ایران پس از درگذشت خانم امینی می توانید به این مطلب نگاهی بیندازید. در اینجا آخرین مطالب مربوط به اعتراضات در ایران است که تظاهرات جهانی را برانگیخته است. گزارش شده است که معترض به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شده است ویدئویی ویروسی که بیش از یک میلیون بار در شبکه‌های اجتماعی دیده شده است، زنی را نشان می‌دهد که موهای خود را قبل از پیوستن به تظاهرات در کرج در 30 کیلومتری شمال غرب تهران می‌بندد. زن حاضر در این ویدئو، حدیث نجفی 20 ساله بود

خواهر خانم نجفی به یکی از فعالان آمریکایی گفت که وی روز چهارشنبه بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی جان باخت. مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال ایرانی، گفت که خانم نجفی «دختری مهربان بود و عاشق رقصیدن» بود. معترضان با  پاسخ مرگبار روبرو شدند گروه حقوق بشر عفو بین الملل گفت که معترضان با "پاسخ مرگبار مارپیچ نیروهای امنیتی" روبرو هستند و خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل شد.

عفو بین‌الملل گفت: «تعداد فزاینده کشته‌ها نشانه هشداردهنده‌ای است که نشان می‌دهد تا چه حد بی‌رحمانه حمله مقامات به زندگی انسان‌ها در تاریکی قطع اینترنت بوده است».

جزئیات تلفات به آرامی منتشر می شود، تا حدی به دلیل محدودیت های ارتباطی. تلویزیون دولتی ایران گفته است که از زمان آغاز اعتراضات پس از کشته شدن امینی در 16 سپتامبر، 41 نفر کشته شده اند. در شب 21 سپتامبر، عفو بین‌الملل اعلام کرد که تیراندازی‌های نیروهای امنیتی دست‌کم 19 نفر از جمله سه کودک را کشته‌اند.

کانون توجه بین المللی همچنان در تهران است تظاهرات در همبستگی با زنان ایرانی در آتن، برلین، بروکسل، استانبول، مادرید، نیویورک و دیگر شهرها برگزار شده است. در پاریس و لندن در آخر هفته، پلیس با تظاهرکنندگانی که سعی در رسیدن به سفارتخانه‌های ایران داشتند، درگیر شدند. افسران فرانسوی گاز اشک آور شلیک کردند. پلیس گفت در لندن، 12 نفر دستگیر و پنج افسر به شدت زخمی شدند.

این در حالی است که ایران نیز راهپیمایی های بزرگی را در دفاع از حجاب و ارزش های محافظه کارانه ترتیب داده است. در مراسم اصلی حامی دولت که یکشنبه در میدان انقلاب مرکز تهران برگزار شد، تظاهرکنندگان از قوانین اجباری حجاب حمایت کردند.

نفیسه، تظاهرکننده 28 ساله، با بیان اینکه مخالف داوطلبانه بودن پوشیدن سر است، گفت: «شهدا جان دادند تا این حجاب روی سر ما باشد». یکی دیگر از تظاهرکنندگان، دانشجوی 21 ساله عطیه، خواستار اقدام شدید علیه افرادی که رهبری اعتراضات را بر عهده دارند، شد. حزب اصلی اصلاح طلب در داخل ایران، حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، اما خواستار لغو قانون پوشش اجباری شده است.

ایران سفیران انگلیس و نروژ را احضار کرد همزمان با ادامه اعتراضات، ایران اعلام کرد که به دلیل آنچه که «شخصیت خصمانه» رسانه های فارسی زبان مستقر در لندن توصیف کرده است، به سفیر انگلیس در تهران شکایت کرده است. تارنمای وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که سایمون شرکلیف سفیر ایران را روز شنبه احضار کرده و به میزبانی رسانه‌های منتقد فارسی زبان اعتراض کرده است. این وزارتخانه مدعی است که این خبرگزاری ها در راس برنامه های خود باعث ایجاد اغتشاش و گسترش شورش در ایران شده اند.

ایران اعلام کرد که گزارش خبرگزاری ها را مداخله در امور داخلی ایران می داند و علیه حاکمیت ایران عمل می کند. در پاسخ، وزارت خارجه بریتانیا گفت که از آزادی رسانه دفاع می کند و سرکوب معترضان، روزنامه نگاران و آزادی اینترنت توسط ایران را محکوم می کند. نماینده نروژ همچنین برای توضیح درباره موضع مداخله جویانه  رئیس پارلمان این کشور که در توییتر از معترضان حمایت کرده است، احضار شد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه نیز از حمایت ایالات متحده از آشوبگران انتقاد کرد  برچسبی که تهران برای بسیاری از کسانی که به اعتراضات پیوسته اند استفاده می کند. بعد ممکن است چه اتفاقی بیفتد؟ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که ایران باید "فوراً سرکوب خشونت آمیز اعتراضات را متوقف کند و دسترسی به اینترنت را تضمین کند. وی همچنین خواستار اطلاع از تعداد کشته ها و دستگیر شدگان و تحقیقات درباره «قتل مهسا امینی» شد. ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، گفت که ایران آزادی بیان را تضمین می کند و او دستور تحقیقات در مورد مرگ خانم امینی را صادر کرده است.

وی افزود که اعمال هرج و مرج غیرقابل قبول است و ایران باید قاطعانه با ناآرامی ها برخورد کند. اما در سازمان ملل، آقای رئیسی گفت که پوشش گسترده پرونده خانم امینی "معیارهای دوگانه" است و به مرگ در بازداشت پلیس آمریکا اشاره کرد. در همین حال، اتحادیه اصلی معلمان در ایران از معلمان و دانش آموزان خواسته است تا اولین اعتصاب سراسری را از زمان آغاز ناآرامی ها برگزار کنند. این اتحادیه از معلمان، اتحادیه های کارگری، کهنه سربازان ارتش و هنرمندان خواست تا "در این روزهای سخت اما امیدبخش در کنار دانش آموزان، دانشجویان و مردم عدالت خواه بایستند.

 

منبع:

https://www.abc.net.au/

9/26 /2022

نام
ایمیل
نظر
Loading