Thursday 28 March 2024
اخبار اقتصادی اخبار اقتصادی

مجله اقتصادی کانون

قیمت طلای سیاه به زیر ۱۰۰ دلار برگشت

قیمت طلای سیاه به زیر ۱۰۰ دلار برگشت

امروز و در ادامه روند کاهشی روز گذشته بازارهای جهانی، قیمت نفت برنت با از دست دادن مرز ۱۰۰ دلاری، به ۹۹ دلار به ازای هر بشکه رسیده است که دلیل اصلی آن نگرانی از کاهش تقاضا با توجه به آمارهای ضعیف تولید کشورهاست.

تضعیف چشم‌انداز تقاضا

آمار وضعیت صنعت و تولید کشور چین که در روزهای گذشته منتشر شده بود، از روند کاهشی تولیدات این کشور برای ماه ژوئن خبر داد که چشم‌انداز تقاضا را برای کامودیتی‌ها به ویژه نفت ضعیف کرده است. در سمت دیگر بازار مسکن چین نیز دوران رکودی سنگینی را سپری می‌کند. این بازار که از لحاظ ارزش مارکت جزو بزرگترین بازارهای دنیا به شمار می‌رود، با بدهی‌های سنگینی دست و پنجه نرم می‌کند و ساخت و ساز در آن بسیار کاهش یافته است

در کشورهای حوزه یورو و آمریکا نیز آمارهای منتشر شده از شاخص PMI، از عملکرد ضعیف‌تر از انتظار کشورها خبر می‌دهد که به طور کلی می‌تواند سیگنالی از احتمال ورود اقتصاد جهانی به یک دوره رکودی باشد. آمارها نشان می‌دهد که شرکت‌ها همچنان رویکرد محتاطانه‌تری را برای خرید و افزایش موجودی‌ها اتخاذ کرده‌اند که دلیل اصلی آن نیز تیره و تار شدن چشم‌انداز آتی اقتصاد است که نگرانی‌ها بابت احتمال رکود را افزایش داده است.

آمریکا در تلاش برای افزایش تولید نفت

تمرکز بازار نفت اما اکنون به روز چهارشنبه و نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک پلاس) معطوف شده است، جایی که این گروه درباره میزان عرضه نفت خام در آینده تصمیم‌گیری می‌کنند. این گروه اخیرا کاهش عرضه نفت در دوران همه‌گیری کرونا را لغو کرده بودند و اکنون انتظار می‌رود که تولید خود را ثابت نگه دارند.

این درحالی است که ایالات متحده به دلیل افزایش هزینه‌های انرژی و به واسطه آن تورم کالایی، به تمامی کشورها برای افزایش تولید و عرضه نفت به بازارهای جهانی فشار آورده است تا بتواند کمی از قیمت‌ها را کاهش دهد. در این بین اما اکثر اعضای اوپک پلاس برای عرضه نفت بیشتر به بازارهای بی‌ثبات مردد هستند و علاقه‌ای به انجام چنین کاری ندارند.

تداوم ریسک فدرال رزرو

نکته دیگری که در این میان نباید فراموش کرد، تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو است. بانک مرکزی آمریکا که چهارشنبه هفته گذشته برای سومین بار اقدام به افزایش نرخ بهره کرد، این نرخ را به میزان ۰.۷۵ درصد افزایش داد تا با قدرت بیشتری به جنگ با تورم برود.

اگرچه که این افزایش در حد انتظارات بود و خوش‌بینی‌ها به احتمال بهبود وضعیت تورم و کاهش اقدامات تهاجمی فدرال رزرو را تقویت کرد و بازارهای جهانی نیز پس از آن رشد کردند، اما نباید فراموش کرد که تورم هدف بانک مرکزی آمریکا ۲ درصد است و آخرین آمار از تورم ۹.۱ درصدی خبر می‌دهند. بنابراین همچنان باید منتظر افزایش بیش از پیش نرخ بهره آمریکا باشیم که می‌تواند همچنان فشار را بر قیمت کامودیتی‌ها افزایش دهد.

.

8/3 /2022

نام
ایمیل
نظر
Loading