کارمندان واکسینه نشده استرالیا اجازه ورود به محل کار را ندارند. یک وکیل برجسته روابط صنعتی اذعان کرد سیاستهای واکسیناسیون اجباری در محل کار، در بررسیهای قانونی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
با به اوج رسیدن گفتگوها در مورد ایمنسازی کارکنان در مقابل کرونا، یک وکیل برجسته روابط صنعتی میگوید بیشتر کارفرمایان میتوانند در دادگاه از سیاستهای واکسیناسیون اجباری دفاع کنند.
با اینکه واکسیناسیون کرونا برای کارکنان بخشهای عملیاتی در محلهای قرنطینه پیش از این اجباری شده بود و به زودی نیز برای کارکنان بخشهای مراقبت از سالمندان الزامی میشود، اما دولت فدرال در مورد اجباری کردن واکسن برای کارفرمایان خصوصی، سیاستی غیرمداخلهگرانه را در پیش گرفته است.
در نبود دستوالعملهای معین دولتی، نخست وزیر اسکات موریسون اعلام کرده است که مشاغل باید خودشان قانونی بودن و معقول بودن سیاستهای واکسیناسیون اجباری که میخواهند بر کارکنان خود اعمال کنند را بررسی کنند.
حال، مشاغل استرالیا نتایج تصمیم اخیر شرکت تولید مواد غذایی SPC مبنی بر اجباری کردن واکسن برای کارکنان خود را به دقت تحت نظر دارند.
SPC اعلام کرده است که کارمندان این شرکت باید دوز اول واکسن خود را تا اواسط سپتامبر (اواخر شهریور)، تزریق کنند تا آسیبهای احتمالی به نیروی کار یا بازدیدکنندگان محل کار را کاهش دهد.
اتحادیههای کارگری در دفاع از کارکنان این شرکت اعلام کردند این تصمیم بدون مشورت کافی با کارکنان گرفته شده است، توانایی دسترسی به واکسن را نادیده میگیرد و همچنین این تصمیم میتواند برای کارکنانی که نمیتوانند به دلایل پزشکی واکسینه شوند، تبعیضآمیز باشد.
این مرافعه، هنوز به یک نبرد حقوقی تمام عیار تبدیل نشده است.
اما ایان نیل، کارشناس حقوقی محل کار گفت طبق قوانین فعلی استرالیا، نباید مانعی برای سیاستهای واکسیناسیون اجباری وجود داشته باشد. به گفته او دلایل موجه و قانونی برای واکسینه نشدن وجود ندارد.
نیل به Business Insider Australia گفت:« اجرای سیاستهای واکسیناسیون اجباری برای اکثر کارفرمایان و کارکنان، قانونی و منطقی خواهد بود.»
او ادامه داد:« کارفرمایان در رابطه با سیاستهای واکسیناسیون اجباری، باید این واقعیت را در نظر بگیرند که برخی افراد به دلایلی همچون؛ نبود واکسن مناسب برای آنها، داشتن بیماری زمینهای و شرایطی که واکسن زدن را برای آنها خطرناک میکند یا مشکلات مذهبی، نمیتوانند واکسن بزنند. به نظر من، برای سیاستهایی که این موارد در آنها لحاظ میشود، هیچگونه مانع قانونی وجود نخواهد داشت.»
نیل پیشنهاد کرد برای تطبیق این کارکنان با محل کار، میتوان به آنها اجازه داد تا نتیجه منفی تست اخیر خود را ارائه کنند.
نمونهای دیگر از این اقدامات، اخیراً نیز صورت گرفته است. کارگران ساختمانی که ساکن 8 منطقه پرخطر و مرکز شیوع ویروس در Greater Sydney هستند، اجازه دارند در صورتی که واکسن خود را تزریق کردهاند، به محل کار بازگردند. فعالان این صنعت نیز امیدوارند بتوانند از کارگرانی که دوز اول واکسن را تزریق کردهاند، تست سریع آنتیژن بگیرند.
موریسون اعلام کرد کارفرمایان آزادند تا قوانین را بررسی کنند.
نظر نیل یکی از نظرات فراوانی است که در مورد این بحث مطرح شده و با این حال، برای کارفرمایانی که در تلاش هستند تا نیروی کار خود را ایمن کنند، پاسخ مشخصی ارائه نمیدهد.
استرالیا هیچ سیاست جامعی در رابطه با واکسیناسیون اجباری ندارد، اما به نظر میرسد نخست وزیر اسکات موریسون روز جمعه، درها را به روی واکسیناسیون اجباری برای مشاغل خصوصی باز کرد.
موریسون در کانبرا به خبرنگاران گفت:« ممکن است کارفرمایی بخواهد دستورالعملهای معقولی به کارکنان خود بدهد، و برای انجام این دستورالعملها، باید مطابق قانون عمل کند.»
وی افزود:« اینها همه مواضع حقوقی هستند که باید از فیلترهای خاصی عبور کنند و در نهایت دادگاهها در مورد آنها تصمیمگیری میکنند.»
او ادامه داد:« اگر کارفرمایان به دنبال جهتگیریهایی از این دست هستند، باید این مسائل حقوقی را با دقت بررسی کنند.»
نیل بیان کرد:« توضیحات موریسون به اندازه کافی برای کارفرمایان واضح نبوده است.»
او ادامه داد:« بله، در رابطه با این موضوع، میتوان کار بیشتری انجام داد. دولت فدرال یا ایالتی باید فوراً دستورالعملهای روشنی ارائه کند.»
نهاد Fair Work Ombudsman درحال بروزرسانی توصیههای خود است.
پس از اعلامیه موریسون، Fair Work Ombudsman، که به کارفرمایان سراسر کشور مشاوره حقوقی در رابطه با رعایت قوانین ارائه میدهد، گفت درحال بروزرسانی توصیههای خود درباره طرح واکسیناسیون اجباری است.
مسئول رسیدگی به شکایات مردمی گفت:« ما درحال حاضر اطلاعاتمان در این وبسایت را بررسی میکنیم و به زودی توصیههایمان در رابطه با این موضوع را بروزرسانی خواهیم کرد.»
The Age گزارش میدهد که سازمان Safe Work Australia نیز توصیههای خود را با سایر سازمانهای دولتی بررسی میکند.
درحالی که کارفرمایان منتظر دستورالعملهای دولتی هستند، دایان اسمیت گندر، رئیس سازمان Safe Work Australia پیشنهاد کرد که صنعت هتلداری شرایط مناسب برای الزامی کردن واکسیناسیون نیروی کار را دارد.
ابهام در قوانین نظارتی باعث شده بخشهایی که تمایل خود به اجباری کردن واکسیناسیون کارکنان را اعلام کردهاند، دستورات خود را به تعویق بیاندازند.
نیل بیان کرد در مواجهه با تعطیلی طولانی مدت ادارات، کاهش گردشگری بینالمللی و خطر سرایت ویروس در محیطهای کاری شلوغ ، افزایش واکسیناسیون تاثیری اساسی خواهد داشت.
او ادامه داد:« واکسیناسیون تا حد زیادی قابل اجرا است، در حقیقت، واکسیناسیون موثرترین راه برای جلوگیری از شیوع ویروس است.»
وی افزود:« قانون و استدلالی که برای اکثر جامعه قابل اجرا باشد، برای کارفرمایان و مشاغل نیز قابل اجرا است.»
منبع : https://www.businessinsider.com.au
تاریخ: August 2021