براساس گزارشات، شرکتهای فورد و مرسدس بنز بازپرداخت هزینههای طرح JobKeeper را رد کردهاند و شرکت تویوتا تنها شرکت خودروسازی پر درآمدی است که میخواهد وجوه مالیات دهندگان را به دولت بازگرداند.
پس از آنکه شرکتهای مرسدس بنز و فورد تایید کردند که برنامهای برای بازگرداندن وجوه مالیاتدهندگان، که سال پیش به آنها تعلق گرفت را ندارند، تویوتا تنها شرکت خودروسازی محسوب میشود که متعهد شده مازاد هزینههای JobKeeper را برگرداند.
ABC گزارش میدهد که با وجود تعطیلی صنایع به خاطر بحران کرونا، شرکت مادر مرسدس بنز در استرالیا، در سال 2020، 62.7 میلیون دلار سودآوری داشته است.
نبود امنیت اقتصادی و کاهش اعتماد مصرفکنندگان در اوایل سال 2020 باعث کاهش چشمگیر درآمد شرکت مرسدس بنز شد. این کاهش درآمد باعث شد مرسدس بنز واجدالشرایط دریافت طرح کمک هزینهای دولت به نام JobKeeper شود.
براساس گزارش ABC، تا پیش از پایان طرح JobKeeper در ماه مارس (اسفند)، 4.9 میلیون دلار یارانهی کمکی به شرکت مرسدس بنز تعلق گرفته است.
مانند بسیاری از خودروسازان، فروش مرسدس بنر هم در اواخر سال 2020 افزایش پیدا کرد اما این شرکت در گفتگو با تلویزیون ملی استرالیا گفت قصد بازگرداندن وجوه طرح به ادارهی مالیات کشور را ندارد.
این شرکت بیان کرد:« این بسته حمایتی، همانطور که در نظر گرفته شده، برای این است که نیروی کار محلیمان را حفظ کنیم، به خدمت رسانی به مشتریهایمان ادامه دهیم و شبکهی فروش محلی را حمایت کنیم.»
فورد هم که در سال 2020، 59 میلیون دلار سود عایدش شده، داستان مشابهی دارد.
فورد در گزارش Q420، بیان کرده که استرالیا بازار پر رونقی برای گروه خودروسازی بینالمللیاش (IMG) بوده است.
این شرکت بیان کرد:« به استثنای تاثیر هند، سود IMG در این سه ماهه به خاطر استرالیا و ویتنام بودهاست.»
این شرکت ادامه داد:« خودروی Ranger فورد پرفروشترین خودروی سبک 4x4 در کشور است.»
اما طبق گزارشات در سال گذشته 38 میلیون دلار از طرح JobKeeper به شرکت فورد تعلق گرفته است.
این شرکت در گفتگو با ABC گفت که این کمک هزینهها برای حفظ نیروی کار در دورهی رکود بازار در سال 2020 ضروری بوده، یعنی این شرکت فعلا برای بازگرداندن هزینهها به صندوقهای دولتی برنامهای ندارد.
شرکتهای مرسدس بنز و فورد قبلا هم احتمال بازپرداخت این هزینهها را ضعیف نشان داده بودند. این دو شرکت در ژانویه هم در گفتگو با CarAdvice بیان کرده بودند که برنامهای برای بازپرداخت هزینهها ندارند.
رقبای آنها، نیسان و فولکس واگن هم به بازار فروش گفتهاند که هزینههایی که در قالب طرح JobKeeper دریافت کردهاند، برای حمایت از کسب و کارشان ضروری بوده است.
نیسان تصریح کرد که پس از آن که درآمد پایهی شرکت از حدنصاب لازم برای دریافت طرح فراتر رفت، برای دریافت دوبارهی طرح اقدام نکرده است.
این بیانیهها برعکس اظهارات تویوتا است که در ماه ژانویه اعلام کرد که پس از یک سال موفق، 18 میلیون وجهی که در طرح JobKeeper دریافت کرده را باز میگرداند.
جاش فریدنبرگ، خزانهدار، بارها گفته است كه از شركتهای سودآور تقاضای بازپرداخت کمکهایی که واجدالشرایط آن بودهاند را نخواهد کرد، حتی اگر این شرکتها در نهایت، سودهای كلانی بدست آورند.
اما مدیریت طرح 90 میلیارد دلاری دولت فدرال همچنان یک موضوع داغ است و با ادامهی رشد فروش خودروها، تمرکز روی شرکتهایی میرود که با کمک مالیات دهندگان استرالیایی، به رونق رسیدهاند.
منبع : https://www.businessinsider.com.au
تاریخ : May 2021